jacuzzi met terras skien in Nendaz uitzicht chalet nendaz chalet etoile sauna woonkamer en keuken chalet etoile hoornblazers op tracouet vide chalet nendaz Quatre vallees terras met uitzicht

Omgeving Haute -Nendaz

Hier is de volgende algemene-informatie over de 4 Vallees: U vindt de "4 vallees" in het kanton Wallis, één van de 26 kantonnen van Zwitserland in het zuid-westelijke gedeelte van het land vanaf de bronnen tot aan het meer van Genève. Het is een streek met bergtoppen tot 4000 meter , en de 12 grootste gletsjers met een grote hoeveelheid bergpassen.

In dit zonnigste kanton van Zwitserland kunt u genieten van adembenemende uitzichten over de valleien. Het meest bekend in deze streek is waarschijnlijk de Matterhorn en de ski-oorden Zermatt en Verbier.
Vanaf de eerste sneeuwval veranderd the quatre vallees in een waar wintersport paradijs. De Quatre Vallees is het het grootste ski-oord van Zwitserland met wel 410 km aan pistes ( 5 sterren) en meer dan 90 liften welke de plaatsen Verbier, Nendaz, Veysonnaz, Thyon and La Tzoumaz met elkaar verbindt.

De meeste afdaligen zijn niet te moeilijk, maar in de omgeving van Verbier vindt je een paar superzware afdalingen. En dan is er zelfs nog 79 km ongeprepareerde pistes , een uitdaging voor de geoefende skier of snowboarder. Een kabelbaan brengt u naar de top van de Mont Fort op een hoogte van 3330 meter. Hiervandaan heb je een fantastisch uitzicht op de Matterhorn, Grand Combin en de Mont Blanc.
Er zijn geweldige paden met panoramische uitzichten, cross-country ski paden en speciale slee pistes.
Dit kristallen landschap is net een ansichtskaart, met sneeuw bedekte bossen een geweldig winterblauwe hemel en als contrast de mooie houten chalets. Er is een groot aanbod in wintersport activiteiten:wandelingen op speciale sneeuwschoenen onder leiding van een gids, snowboarden, tourskien, sleeën, off-piste onder leiding van een ervaren ski-leraar. Maar ook het andere genieten: relaxen in een thermaal bad in één van de welnesscentrums, metvrienden een heerlijk glas Fendant wijn drinken bij een knapperend vuurtje.
in een authentiek chalet of een avondje heerlijk uit eten in één van de vele restaurants waarbij de welbekende Raclette kaas natuurlijk niet mag ontbreken.
Winter in Wallis blijft bekoren! De topografie van de quatre vallees en het milde klimaat maakt het mogelijk om vele sporten te beoefenen in Wallis. In de zomer is het een plek voor bergbeklimmers, zongenieters, mountain bikers, bergwandelaars, het oversteken van gletsers en expedities.
Het geweldige uitzicht op de bergtop is een welverdiende beloning na een beklimming. Natuurlijk kunt u het ook de "easy way" doen. De moderne kabelbanen brengen u binnen korte tijd naar boven zodat u ook met de hele familie dit magnifieke panorama kunt bekijken. De regio heeft 8 golfbanen en diverse Spa and Wellness centra's.
Meer informitie kunt vinden op Websites van de plaatselijke V.V.V.

Haute Nendaz

Haute- Nendaz ligt op ongeveer 1400 meter hoogte in het Kanton Wallis in Zwitserland. Waar vooral Nendaz bekend voor staat, of wel het het hele Walliser dal , dat het zonnigste klimaat heeft van het hele alpen gebied.
Het dorp zelf is behoorlijk uit de kluiten gewassen, en er wonen ook zo een 5500 autochtone bewoners. De rest zijn natuurlijk toeristen. Door de grote populatie heeft het een levendig centrum, waar voldoende vertier is te beleven. Er zijn genoeg barretjes en restaurants.

Er zijn 3 supermarkten en deze zijn ook op zondag ochtend geopend.
Het busvervoer is gratis ( behalve naar Sion), en rijden zeer regelmatig, dus geen lange wachtijden.
In de zomer is wandelen over de Bisse erg leuk, en vergeet vooral niet het mountainbiken, tennissen en het mooie zwembad met uitzicht op het Rhone dal.
S'winters is het natuurlijk skien geblazen, in Siviez is een prachtige sleebaan . Ook de Ijsbaan in Nendaz zelf is leuk voor de kinderen. Kortom Nendaz is één van de leukste uitstapjes.

In de Winter

Zodra de eerste sneeuw valt, verandert de Quatre Vallees in een waar wintersportparadijs. "De vier valleien" is de naam van het immense ski-resort ( het grootste van Zwitserland) met 410km aan pistes en met meer dan 90 liften en kabelbanen, die de dorpen Verbier, Nendaz, Veysonnaz, Thyon en La Tzoumaz met elkaar verbind.
De meeste afdalingen zijn niet moeilijk, maar in omgeving van Verbier zijn sommige "superheavy". Er zijn daarbij ook nog 79 niet-geprepareerde pistes om de geoefende skier of snowboarder uit te dagen.

Alle sneeuwsporten zijn hier aanwezig. Of het nu gaat om skieën of snowboarden, (on en off-piste) ski touring, langlaufen, heliskieën, het is daar. Er zijn voldoende skischolen met ski-leraren ( ook Nederlands sprekende leraren) die gekwalificeerd zijn voor elke sneeuwsport.

Een kabelbaan brengt u naar de hoogste top van het gebied, namelijk de Mont Fort met zijn top van 3330 meter.Hier vandaan heeft u een prachtig uitzicht op de Matterhorn, Grote Combin en de Mont Blanc. Er zijn prachtige pistes met panorama's die u zeker in vervoering zullen brengen.
Voor de wandelaars zijn er diverse sneeuwwandelingen uitgezet, zodat u ook als niet skier of snowboarder u niet hoeft te vervelen. Geniet van een goed glas koele fendant wijn, gecombineerd met een maaltijd van Raclette kaas of bezoek een authentiek kuuroord voor een verwendag in een thermaalbad.
De geografische ligging van het gebied en het heerlijke klimaat maken het mogelijk om van een grote verscheidenheid aan activiteiten te genieten in Valais.
Hier vind u het interactieve kaartje met webcams .

In de Zomer

De zomer in Wallis ( 4 vallees ) is fantastisch. Het is het zonnigste kanton van Zwitserland.Er zijn zoveel leuke activiteiten te doen.
Je kunt er van hartelust fiesten , wandelen en golfen.
In de omgeving van de 4 vallees zijn veel mogelijkheden om te golfen. In Verbier is er zelf een golfbaan vlakbij het dorp. In de Rhone vallei zijn er nog zeven andere golbanen , waarvan er vier een 18 holes hebben. Het golfen in de bergen is een fantastische ervaring, niet alleen door de natuurlijke moeilijkheidsgraad, maar ook vanwege de mooie panorama's die u onderweg tegenkomt.
Mountainbiken is één van de top activiteiten die u kunt doen in 4 Vallees.Er zijn honderden kilometers met wegbewijzerde paden . Eén van de bekendste trails is de "Tour de Montfort".Het is 50km lange rit dat lijdt van Nendaz, Verbier, La Tsoumaz and terug tot Nendaz.
Er zijn twee nivo's, de lichte versie neemt onderweg wat meer liften. Alle twee hebben wel de afdaling naar Verbier waar onderweg de Mont-Blanc te bewonderen is.Als u meer informatie over het Mountainbiken wenst hoeft alleen maar de link te volgen.